יצאנו לשטח (ברחבי האינסטגרם) בעקבות מותגים מקומיים ואחד בינלאומי על מנת לבחון מה גורם למותגים לעידוד מעורבות באינסטגרם והאם בהכרח כמות עוקבים גדולה מובילה לשיעור אינטראקציה גבוה?
את הבדיקה ערך חן חסון, ממייסדי סטארט אפ חדש לניהול עמודי אינסטגרם, המערכת שמפתח חן תאפשר לכם לקבל נתונים מדויקים על הפעילות האינסטגרמית של המותג שלכם, ובעיקר תוכלו להבין אילו פוסטים ותכנים “עושים לכם את העבודה” וגורמים לרמת מעורבות גבוהה עם העוקבים.
נתחיל עם נתון מעניין שניתח חן בחודש שעבר על הפעילות של מותג האופנה המקומי קסטרו. מתוך כ-32 תמונות שעלו בפרופיל, ארבע היו של התאומות הדוגמניות נוי והדר. נחשו איזה תמונות מובילות בטופ 10 של קסטרו ? כל הארבע שם, ולא סתם, מובילות הנה הדירוג המלא לפי כמות האינטראקציות:
חן הרחיק לאוסטרליה על מנת לבדוק איך מותגים בחו”ל מייצרים אינטראקציה באינסטגרם. מותג תה ההרזיה skinnymetea (או “שיקוי הפלאים”, מה שתבחרו), עובד על קו שיווקי של “משפיעניות” חטובות מרחבי העולם, ואפילו בישראל משתמש במספר שגרירות.
חן גילה שלחלק ממשפיעות האינסטגרם שמקדמות את המותג יש כמות גדולה של עוקבים מזויפים, ויתכן שסיבה זו גורמת לאחוזי אינטרקציה נמוכים המותג. אחוז של 0.54% בסה”כ. מה שגרם לי לתהות מה חשוב יותר באינסטגרם, כמות או איכות? כמות עוקבים או רמת מעורבות.
השוואת שיעור מעורבות עוקבים לעומת כמות – קסטרו ורנואר
לקסטרו יש 106,798 עוקבים לעומת רנואר 21,498, אך החודש האחרון החמיא לרנואר מבחינת שיעור המעורבות בפרופיל שלהם.
למרות פערי העוקבים, רנואר עומדים בממוצע מעורבות מאוד יפה ביחס לכמות העוקבים (גרף השוואה), ולמען הסר ספק: ממוצע שיעור המעורבות פר פוסט אכן גבוה יותר אצל רנואר. אגב, הקפיצה שאתם רואים בגרף באדום (רנואר) היא בזכות תצוגת החורף שהשיקה החברה באותו יום. מי אמר שהגודל כן קובע.
לאחר השקה מדוברת, “שרונה מרקט” פרץ לתודעה שלנו וכך גם דף האינסטגרם שלהם. על פי בדיקתו של חן השילוב של הוידאו עם התמונות בימים האחרונים, הביא לזינוק מרשים במגמת האינטרקציות. מה שבסופו של דבר תרם להוספתם של כמעט 400 עוקבים איכותיים חדשים בפחות משבוע.
מסקנה:
הגודל לא תמיד קובע באינסטגרם, כמות העוקבים לא בהכרח מראה על מותג או פרופיל מקודם, כאשר רמת המעורבות גבוהה – תגובות + לייקים לפוסטים, סימן שהמותג עושה עבודת שיווק נכונה ולא בהכרח העובדה שיש לו כמות עוקבים מטורפת. כמובן שצריך לשים לב בנוסף האם אתם מקדמים מותג מקומי או בינלאומי ואז האסטרטגיה שונה.
אינסטגרם מאפשר לעקוב אחרי כ-7500 עמודים. זה גורם למצב שבו לא ממש ניתן לראות את כל מה שהועלה. בנוסף, הרבה מהאינטראקציות בעיקר של הצעירים הן בינם לבין עצמם. לפי מה שאני רואה עשירית האחוז מהעוקבים יעשו לייק ותגובות עוד הרבה פחות. אם מציעים פרס או צ’ופר המספר הזה יעלה, אפילו משמעותית.